Cookies help us provide better user experience. By using our website, you agree to the use of cookies.

Doktorumuz Y. Hakan ÖZÖN 26 Şubat 2016 tarihinde Oxford Gene Technology (OGT) firmasının davetlisi olarak Stuttgart’da gerçekleştirilen “OGT European Group Meeting 2016” toplantısına konuşmacı olarak katılmıştır.

Toplantıda, avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen Genetik Uzman’larına “Analysis of human blastocyst with use EmbryoScreen microarray: data and analysis experiences of 3.150 embryos” başlığı altında Tüp bebek hastalarında array comperative genomic hybridization (aCGH) ile Preimplantasyon Genetik Screening (PGS) uygulaması konusunda bilgiler vermiştir.

Blastomer ve trofoektoderm örneklerinde uygulanan aCGH çalışmaları için gerekli olan altyapı, donanım, setup ve çalışma prensipleri konusunda önemli noktaları aktarmış ve kendi laboratuvarımızda uyguladığımız şartları ve kuralları anlatmıştır.

Translokasyon, inversiyon gibi spesifik kromozom anomalilerine sahip çiftlerde aCGH yönteminin kullanımı, analizler esnasında karşılaşılan sıkıntılar ve çözüm önerileri gibi konularındaki deneyimlerimizi paylaşmıştır. Ayrıca, merkezimizde bu zamana kadar yapmış olduğumuz tüm aCGH PGS çalışmalarındaki analiz sonuçlarını detaylı olarak anlatmıştır.

——————————————————————————————————–
Analysis of human blastocyst with use of “EmbryoScreen” microarray: data and analysis experiences of 3150 embryos.
Dr. Yavuz Hakan Özön, Head of Molecular Genetics, GENETIKS –Istanbul, Turkey